Ipico

STICHTING SPORTLEAD FACILITIES

Tijd-, afstands- en audio&videohulpmiddelen voor atletiektrainingen, atletiek- en loopwedstrijden

Registratie middels een machine, met twee matten: dit is hier op de foto getoond. Dit is ruim voldoende tot 1000 deelnemers, gebaseerd op een finish/deelnemers passage van 500 per 30 minuten.

- chips: 1 per deelnemer

- een operator (om het systeem af te testen (10 minuten) en op de startknop te drukken.

- het geheel draait op een interne accu, gedurende 3 uur. Een 12volt accu kan aangesloten worden voor langere wedstrijden.


Bij grotere wedstrijden, bij meer registratiepunten, bij een bredere start/finish worden modulair meer machines ingezet. Bij een IAAF marathon worden er circa 50 machines gebruikt, om te meten op elke 5km, de halve en dubbele registratie bij finish.


De machine:

filmpje van het basissysteem (http://www.youtube.com/watch?v=vsprBE-gZuc)


Het systeem kan modulair worden gehuurd. Er kan een simpele finish registratie worden gedaan, zoals op bovenstaande foto (2,5 meter breed). Er kan een bruto/nettoloop worden uitgevoerd (5meter breed, 4 banen), er kan een teamwedstrijd worden gedaan zoals bij de Ekiden van Zwolle.


De chips:


filmpje van de mogelijke chips (http://www.youtube.com/watch?v=t7mQjMhB6FE)


filmpje over het vastmaken van de chips (http://www.youtube.com/watch?v=J_i0QNbqO00?) kan ook met tiewrap.


De stichting heeft de beschikking over circa 4000 schoenchips EN daarnaast kan in blokken van 1000 chips bijgehuurd worden via relaties.

Een chip weegt circa 6 gram. De chip kan gelezen worden tot een snelheid van 30km/ uur, tot circa 40 cm hoogte van de mat, met maximaal 90 chips per seconde.

De chip en matten zijn volledig waterproof.


Dit is ruim voldoende voor hardloopwedstrijden. Voor andere sporten zijn andere chips beschikbaar, die tot 2 meter leesbaar zijn en met grotere snelheden kunnen passeren

Chips


NETTO en BRUTO

Met 1 systeem kan een netto start uitgevoerd worden. De matten worden dan naast elkaar gelegd. Bij een finish kan dat niet, dan moeten de matten achter elkaar, dit is nodig voor snelle lopers, met een grote paslengte

Stichting Sportlead Facilities, KvK 62026194 , Zwolle