Ipico

Registratie middels een machine, met twee matten: dit is hier op de foto getoond. Dit is ruim voldoende tot 1000 deelnemers, gebaseerd op een finish/deelnemers passage van 500 per 30 minuten.

- chips: 1 per deelnemer

- een operator (om het systeem af te testen (10 minuten) en op de startknop te drukken.

- het geheel draait op een interne accu, gedurende 3 uur. Een 12volt accu kan aangesloten worden voor langere wedstrijden.


Bij grotere wedstrijden, bij meer registratiepunten, bij een bredere start/finish worden modulair meer machines ingezet. Bij een IAAF marathon worden er circa 50 machines gebruikt, om te meten op elke 5km, de halve en dubbele registratie bij finish.


De machine:

filmpje van het basissysteem (http://www.youtube.com/watch?v=vsprBE-gZuc)


Het systeem kan modulair worden gehuurd. Er kan een simpele finish registratie worden gedaan, zoals op bovenstaande foto (2,5 meter breed). Er kan een bruto/nettoloop worden uitgevoerd (5meter breed, 4 banen), er kan een teamwedstrijd worden gedaan zoals bij de Ekiden van Zwolle.


De chips:


filmpje van de mogelijke chips (http://www.youtube.com/watch?v=t7mQjMhB6FE)


filmpje over het vastmaken van de chips (http://www.youtube.com/watch?v=J_i0QNbqO00?) kan ook met tiewrap.


De stichting heeft de beschikking over circa 8000 schoenchips.

Startnummer chips, dat aantal is oneindig en kunnen besteld worden via Sportdrukkerij.nl

Een chip weegt circa 6 gram. De chip kan gelezen worden tot een snelheid van 30km/ uur, tot circa 40 cm hoogte van de mat, met maximaal 90 chips per seconde.

De chip en matten zijn volledig waterproof.


Dit is ruim voldoende voor hardloopwedstrijden. Voor andere sporten zijn andere chips beschikbaar, die tot 2 meter leesbaar zijn en met grotere snelheden kunnen passeren

Chips